BANDENSERVICE

Bandenwissel in de zomer en in de winter is een pre. Zodra de temperaturen dalen tot onder 7°C is het verstandig om je winterbanden weer onder de auto te laten monteren. Zo weet je zeker dat je banden optimaal presteren in deze winterse weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer boven de 7°C uitkomt, kunnen je zomerbanden weer onder de auto maar er zijn ook een hoop mensen die kiezen voor all-season banden. Het weer in Nederland is het afgelopen decennia erg zacht geweest en daarom kom je weg met all-season banden.

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

Als de profieldiepte van je band minder dan 1,6 millimeter is, dan zijn je banden aan vervanging toe. Dit is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle zomerbanden, winterbanden en all season banden in Europa. Wij adviseren onze klanten om hun banden al bij twee millimeter te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij de band vervangen. Je kunt zelf ook je banden eenvoudig controleren met een profielmeter.

Welke bandenmaat past op mijn auto?

Je bandenmaat aflezen doe je aan de zijkant van je banden. Aan de buitenrand van je autobanden, onder het profiel, vind je drie cijfercombinaties. Bijvoorbeeld: 225/45 R17. Het getal "225" geeft de breedte van je autoband aan, in millimeters. Het getal "45" de hoogte van je band aan. De R staat voor Radiaal. Het cijfer 17 geeft de diameter van je velgen aan in inches. Vaak volgt er nog een cijfer-lettercombinatie. Dit is een indicatie voor het draagvermogen en de snelheidscodering van de band.

Winterbanden

Winterbanden presteren beter bij lagere temperaturen en geven meer grip bij een nat of besneeuwd wegdek. Het materiaal en de rubbersamenstelling van een zomerbanden is geschikt voor temperaturen boven de 7 graden en leveren dan de beste prestaties. Daarom is het verstandig om je banden op tijd te wisselen voor dat de winter begint. Heb je een eigen set of vervang je het met een volledige nieuwe set, het maakt niet uit. Bij ons kan je altijd terecht voor je banden. Wil je meer weten over winterbanden? Neem dan gerust contact op met ons en laat je informeren.

Wisselen voor- en achterbanden

Je autobanden slijten vaak niet gelijkmatig. Bij velen personenauto’s slijten de banden op de aangedreven as sneller. Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig afgesleten banden minder grip. Vooral op nat wegdek moet je dan oppassen. De achterkant van je auto zal dan sneller wegglijden dan de voorkant. Door autobanden te wisselen van voor naar achter slijten de banden gelijkmatig. Dit verhoogt je veiligheid en zorgt voor een betere wegligging. Daarom kijken wij bij het monteren van (nieuwe) banden of bij een bandenwissel altijd kritisch naar de staat van je banden en plaatsen wij de beste banden op de achteras.
Call Now Button